U odličnoj formi
23

Filipović glavni motor Zrinjskog: Zadovoljan sam, dobio sam priliku da pokažem šta znam

Piše: D. B.
Miloš Filipović (Foto: Klix.ba)
Miloš Filipović (Foto: Klix.ba)
Dvadesetsedmogodišnji srbijanski nogometaš i veznjak mostarskog Zrinjskog Miloš Filipović u odličnoj je formi ove sezone. On se pokazao kao glavni "motor" Zrinjskog i zasluženo nosi epitet trenutno najboljeg igrača Plemića. U razgovoru za portal Klix.ba je govorio o aktuelnoj sezoni, prvoj utakmici u proljetnom dijelu prvenstva, svojim igrama i borbi za titulu.

Zrinjski je na otvaranju drugog dijela sezone pobijedio ekipu GOŠK-a rezultatom 3:2, a nakon utakmice je bilo pritužbi na sudiju Emira Spahalića koji je dosudio dva penala za Mostarce. Sva tri gola za mostarski tim su Filipovićevo djelo.

"GOŠK nas je iznenadio igrom, izašli su na nas visoko s dva špica. Slabije smo se snašli u toj utakmici, imali smo dva puta rezultatski zaostatak, ali smo na kraju sve nadoknadili i pobijedili. Odluke sudije ne bih puno komentarisao, očigledno je vidio prekršaje. Nama je najbitnija pobjeda i da ne zaostajemo puno za Željezničarom, vidjet ćemo gdje smo kada nam dođu u srijedu", izjavio je Filipović.

Zrinjski je odradio dobre pripreme te to namjerava pokazati već u narednoj ligaškoj utakmici protiv Mladosti. Susret s GOŠK-om će se brzo zaboraviti.

"Mi smo na visokom nivou, iako to nismo pokazali protiv GOŠK-a. Tokom priprema smo radili na fizičkoj spremi i uigravanju ekipe, tako da mislim da ćemo u subotu protiv Mladosti pokazati pravu snagu. U subotu smo samo imali loš dan", rekao je nogometaš Zrinjskog.

Miloš pruža odlične partije za Plemiće, odigrao je svih 19 utakmica u Premijer ligi BiH te je najbolji strijelac i asistent kluba s 11 golova i šest asistencija, a uz to je i drugi strijelac lige.

"Veoma sam zadovoljan svojom igrom i učinkom, ove sezone sam tek dobio pravu priliku da pokažem šta znam. Odigrao sam sve utakmice te postigao 11 golova i upisao šest asistencija. Nadam se da ću nastaviti ovako", kazao je Filipović.

Mostarski klub je danas dobio novo pojačanje, a to je nekadašnji član Željezničara Samir Bekrić.

"Lično Bekrića ne poznajem, ali svakako mi je poznat kao igrač. On je veoma iskusan, može nam donijeti puno toga korisnog. Odigrao je dosta utakmica i osvojio četiri trofeja sa Željezničarom. Zna se nositi s pritiskom i kako osvajati trofeje, dobro će nam doći u ovom prvenstvu, pogotovo u Ligi za prvaka", dodao je sjajni veznjak.

Zrinjski je osvojio dvije titule prvaka BiH u nizu, a na dobrom je putu da dođe i do treće. Međutim, to neće biti lako.

"Trenutno je najveći konkurent Željezničar kada je riječ o tabeli, ali ni Široki Brijeg neće odustati. Vodit će se borba do kraja, nijanse će odlučivati kada je riječ o osvajanju titule", završio je Filipović.