Nogomet
3

Filip Arežina: Mnogi su mislili da je moja karijera gotova, dokazat ću da su pogriješili

Piše: D. B.
Filip Arežina
Filip Arežina
Filip Arežina je novo pojačanje Zrinjskog. Nekadašnji mladi reprezentativac BiH drugi put dolazi Pod Bijeli brijeg, gdje će pokušati pomoći Plemićima da ostvare ovosezonske ciljeve.

Arežina je odlično igrao za Rudar u jesenjem dijelu prvenstva, što mu je pomoglo da već na pauzi pronađe bolji klub.

"Razgovarao sam s čelnicima Zrinjskog koji su izrazili želju da me ponovo vide u dresu Zrinjskog. Nisam imao ništa protiv toga, brzo smo se dogovorili. Veoma sam sretan što ću opet igrati u Mostaru. S nestrpljenjem očekujem početak drugog dijela sezone", izjavio je Arežina za portal Klix.ba.

Dok je igrao za mladu reprezentaciju BiH, Arežina je važio za jednog od najboljih mladih bh. nogometaša, a onda je uslijedio pad u njegovoj formi. Ipak, kako kaže, vraća se jači nego ikad i s namjerom da napravi uspješnu karijeru.

"Mnogi su mislili da nema ništa od mene, da je gotovo s mojom karijerom. To mi je bio samo motiv da krenem dalje što jače, da se vratim i dokažem svima da su pogriješili. Istina, bilo je teško, igrao sam i u drugim ligama, ali sam se uspio vratiti i pokazati da imam dati još dosta toga u nogometu", rekao je dvadesettrogodišnji igrač sredine terena.

On se nada da će ispuniti očekivanja u Mostaru.

"Trener najbolje zna kako mogu pomoći ekipi. Vjerujem da mogu ubrzati igru prema naprijed i zadnjim pasom stvarati dobre šanse za ekipu", kazao je Arežina.

Plemići su dobro odigrali jesenji dio prvenstva, a ove sezone kao i ranije imaju šampionske ambicije.

"Naravno, Zrinjski može do titule, imamo realne šanse za to. Glavni konkurenti su Sloboda, Široki Brijeg i Sarajevo. Neće biti lako", smatra novi igrač Zrinjskog.

Njegov bivši klub Rudar će na proljeće voditi borbu za opstanak.

"Sa nekoliko dobrih pojačanja Rudar će se moći boriti za 10. mjesto koje osigurava ostanak u Premijer ligi BiH. To će biti težak zadatak, želim im mnogo sreće", izjavio je Arežina.

Kao i svaki nogometaš, nada se da će zaslužiti poziv u reprezentaciju BiH.

"Nadam se da ću u Zrinjskom nastaviti dobre igre, kao što je bio slučaj u Rudaru. Naravno, kao i svakom igraču, cilj mi je otići u inozemstvo, napraviti neki transfer. O želji da zaslužim poziv u reprezentaciju suvišno je govoriti, zna se koliko to znači", završio je Arežina.