Nogomet
0

Figo: Samo se želim odmoriti i naučiti surfati

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Luis Figo (37), markantni portugalski nogometaš Intera pred umirovljenjem, odigrat će, uvrsti li ga trener Jose Mourinho u momčad, još samo dvije utakmice u prebogatoj karijeri.

Toliko je, naime, preostalo kola u talijanskoj Seriji A, jedinom preostalom nogometnom frontu njegovog kluba. Član novog/starog osvajača talijanskog prvenstva otkrio je medijima čime će se baviti po okončanju uspješne i trofejima bogate karijere.

  • Ponosan sam na sve učinjeno i na činjenicu da se opraštam kao prvak. Bilo je divno raditi s trenerima koji znaju kako iz igrača izvući maksimum - kazao je dodavši kako će se radije umiroviti nego nastaviti igrati nogomet u ligama Srednjeg Istoka ili u Sjedinjenim Američkim Državama.

  • Samo se želim odmoriti i naučiti surfati. A, jedno je sigurno, čuvat ću kopačke sa svoje zadnje utakmice do kraja života - zaključio je.

Portugalski desnokrilni nogometaš gotovo da je otišao u mirovinu krajem prošle sezone, no dolazak sunarodnjaka na klupu momčadi nagovorio ga je na još jednu sezonu u dresu plavo-crnih sa San Sira.

Figo je tokom karijere osvojio 23 naslova, od kojih jednom (2002.) naslov evropskog prvaka s Realom.

Za reprezentaciju Portugala skupio je 127 nastupa i 32 gola. Vodio ju je do finala Eura 2004, te do polufinala SP-a dvije godine kasnije, kao i na Euru 2000. u Belgiji i Nizozemskoj.