Nogomet
0

Figo: Nikada neću zaboraviti četiri godine u Interu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Portugalski nogometaš Luis Figo (37) u pobjedi Intera nad Atalantom 4-3 odigrao je svoje posljednje minute i pridružio se velikanima na odlasku, Maldiniju i Nedvedu.

36-godišnji Portugalac, dobitnik Zlaten lopte France footballa, te nagrade za najboljeg igrača svijeta, odlučio je povući se s nogometnih terena.

U karijeri je igrao za najveće evropske klubove, od Sportinga, Barcelone, Real Madrida i Intera, do portugalske reprezentacije za koju je Figo u 127 nastupa tokom 15 godina kao vezni igrač postigao impresivna 32 pogotka. Nakon što je zaključio igračku karijeru polako razmišlja o trenerskom poslu, o čemu je razgovarao s predsjednikom Intera Massimom Moratttijem.

  • Predsjednik je znao za moju odluku o prestanku igranja i nije se protivio. Ja i Moratti imamo sjajan odnos, želim biti koristan klubu i ne treba mi ugovor. Očekujem da me predsjednik pozove i naloži šta od mene očekuje. Ove godine provedene u Interu nikada neću zaboraviti – izjavio je još jedan velikan evropskog i svjetskog nogometa na odlasku.

U posljednjoj je utakmici, 4-3 domaćoj pobjedi nad Atalantom, iz igre izašao u 44. minuti. Zamijenio ga je dvostruko mlađi Davide Santon (18).