Nogomet
0

Figo i Pauleta najavili oproštaj od reprezentacije, C. Ronaldo od Manchester Uniteda

FENA
Lusi Figo , dosadašnji kapetan i najbolji nogometaš portugalske reprezentacije, i Pedro Pauleta, najbolji strijelac u historiji nacionalne ekipe, objavili su nakon sinoćnje utakmice s Njemačkom da napuštaju reprezentaciju.

Figo i Pauleta, obojica 33-godišnjaci, izjavili su to portugalskoj televiziji nakon što je njihova ekipa poražena u utakmici za treće mjesto s 3:1.

"Ovo je bila moja posljednja utakmica za nacionalni tim. Odlazim u vrijeme dok je portugalski nogomet na visokoj razini", rekao je Figo koji uprkos dobrim igrama nije uspio nadmašiti legendarnog Eusebia koji je na Svjetskom prvenstvu u Engleskoj 1966. doveo svoju momčad do trećeg mjesta na svijetu.

Istovremeno, njegov suigrač Cristiano Ronaldo, koji je do Svjetskog prvenstva bio zvijezda Manchester Uniteda, izjavio je da više ne može igrati za taj klub.

"Ne mogu ostati u Engleskoj. Svi znaju da je moj san igrati u Španiji", kazao je Ronaldo potvrdivši nagađanja da je njegovoj karijeri u engleskom nogometu došao kraj nakon sukoba s Wayneom Rooneyem, koji je isključen u utakmici u kojoj je Portugal izbacio Englesku, a Ronaldo je optužen da je isprovocirao Rooneyevo isključenje.

Nakon toga engleski navijači i mediji uzeli su Ronalda na zub, a njemu je preostalo samo konstatirati kako "ne može igrati tamo gdje ga navijači ne žele".

Ronaldo je nedavno iskazao interes za prelaskom u madridski Real, a odluka o tome trebala bi biti donijeta u idućih nekoliko dana.