{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


FIFA želi 48 reprezentacija već na SP 2022. godine

F
FENA
2.1.2019. u 14:20
16
13
FIFA želi 48 reprezentacija već na SP 2022. godine
16
FIFA želi 48 reprezentacija već na SP 2022. godine
Gianni Infantino (Foto: EPA-EFE)
Međunarodna nogometna federacija (FIFA) povećat će broj sudionika na svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine s 32 na 48 reprezentacije ako će to biti moguće, poručio je predsjednik FIFA-e Gianni Infantino na International Sports konferenciji u Dubaiju.
Infantino je prošlog mjeseca poručio kako većina nacionalnih saveza podržava ideju o povećanju broja sudionika, a konačna odluka bit će poznata do žrijeba kvalifikacija koji će se održati u martu.

FIFA je u januaru 2017. donijela odluku da će od SP-a 2026. povećati broj sudionika, ali od tada Infantino razmišlja o mogućnosti proširenja već za World Cup 2022. To bi moglo značiti da će se utakmice igrati i u još nekim zemljama Perzijskog zaljeva.

"Ako mislite da je dobro imati 48 ekipa na svjetskom prvenstvu zašto ne bi pokušali i četiri godine ranije. Zbog toga analiziramo je li moguće imati 48 reprezentacije već 2022. godine", kazao je Infantino.

"Svjetsko prvenstvo će se održati u Kataru sa 32 ekipe. Međutim, ako ga možemo povećati na 48 ekipa i učiniti svijet sretnim, trebali bismo pokušati", dodao je prvi čovjek krovne nogometne organizacije.

Katar je kazao kako neće donijeti konačnu odluku o proširenju turnira dok ne vidi detalje iz studije izvedivosti FIFA-e. Očekuje se da će se u studiji raspravljati o aspektima rasporeda odigravanja utakmica, broju potrebnih stadiona i trening kampova, ali i o broju odigranih utakmica u jednom danu koje bi se igrale u proširenom formatu

"Kada bi se neke od utakmica igrale u susjednim zemljama, to bi moglo biti vrlo korisno za regiju i cijeli svijet. Postoje napetosti u ovoj regiji, a njima će se morati baviti lideri zemalja. Međutim, možda je lakše govoriti o zajedničkom nogometnom projektu nego o složenijim stvarima. Ako to može pomoći svim ljudima u Zaljevu i svim zemljama u svijetu da razviju nogomet i donesu pozitivnu poruku svijetu o nogometu, onda bismo trebali pokušati", poručio je Infantino.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: