Nogomet
0

FIFA priznala novi NS Poljske

FENA
Međunarodna nogometna federacije (FIFA) zadovoljna je načinom na koji je izabrano novo rukovodstvo Nogometne federacije Poljske i poželjela je novom predsjedniku Gžegoržu Latu mnogo sreće u radu.

U saopštenju FIFA navodi se da su izbori održani u skladu sa statutom Nogometne federacije Poljske i da su na taj način prevaziđeni svi nesporazumi do kojih je došlo nakon što je Vlada Poljske nedavno smijenila rukovodstvo nacionalne federacije i postavila prinudnog upravnika.

Čitav izborni proces u Nogometnoj federaciji Poljske nadgledali su pravnici iz FIFA i UEFA, kao i predstavnici poljske vlade.

"Veoma smo zadovoljni što je sve okončano na jedini mogući način i FIFA će nastaviti da sarađuje sa novim rukovodstvom Nogometne federacije Poljske, što je u najboljem interesu poljskog nogometa", navodi se u saopštenju FIFA.

Legenda poljskog nogometa Lato, koji je u prvom krugu glasanja pobijedio dvojicu protivkandidata, najavio je da će uraditi sve da normalizuje odnose sa vladom, kako bi Poljska uspješno organizivala prvenstvo Evrope 2012. godine.