{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FIFA potpisuje antidopng test

F
FENA
29.2.2008. u 22:41
0
0
FIFA potpisuje antidopng test
0
FIFA potpisuje antidopng test
Foto: AFP
Međunarodna nogometna federacija (FIFA) potpisat će kodeks Svjetske antidopinške agencije (WADA) najavio je predsjednik krovne nogometne organizacije Sepp Blatter.
"Ovo je povijesni dan za nogomet. FIFA i WADA će se zajedno boriti protiv dopinga svim dozvoljenim sredstvima," najavio je Blatter nakon sastanka s prvim čovjekom WADA-e Johnom Faheyom.

Antidopinški kodeks koji je stupio na snagu početkom ove godine omogućit će širi radijus djelovanja. Nogometaši će naime, biti obavezni dostaviti svoje adrese boravka kako bi ih "leteće kontrole" mogle nenajavljeno posjetiti. U dosadašnjoj praksi FIFA i WADA su imale nekoliko razmirica i niz nesuglasica, jer su neka pravila iz kodeksa drugačije tumačena. Primjera radi, FIFA je do sada smatrala kako prvi doping prekršaj ne treba automatski kažnjavati dvogodišnjom suspenzijom, već okrivljeniku pružiti priliku za popravni.

"Novim kodeksom obje će organizacije međusobno izmjenjivati bitne informacije, što će nam olakšati suradnju," dodao je Blatter.
Iz oba ureda je najavljeno kako će FIFA i WADA antidopinški kodeks potpisati na Kogresu FIFA-e koncem maja u Sydneyu.

Cagliariju oduzeta tri boda

01.03.2008. u 13:23

Kaka u Milanu do 2013.

29.02.2008. u 17:46
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: