|

FIFA naložila Čeliku da isplati dugovanja treneru Paviću, Zeničanima prijeti oduzimanje bodova i izbacivanje iz lige

FIFA naložila Čeliku da isplati dugovanja treneru Paviću, Zeničanima prijeti oduzimanje bodova i izbacivanje iz lige
36
Piše: D. B.
1.11.2016. u 14:09
48
komentara
36

dijeljenja
FIFA naložila Čeliku da isplati dugovanja treneru Paviću, Zeničanima prijeti oduzimanje bodova i izbacivanje iz lige Foto: Arhiv/Klix.ba
Svjetska nogometna organizacija FIFA danas je poslala odluku Nogometnom savezu BiH, odnosno NK Čelik, kojom se zeničkom klubu nalaže da isplati dugovanja bivšem treneru Borisu Paviću, a ukoliko se odluka ne ispoštuje, slijede sankcije.
"Stigla je odluka FIFA-ine Komisije za sporove, koju smo proslijedili NK Čelik. Odlukom se klubu nalaže da do 11. novembra isplati dugovanja treneru Borisu Paviću. Radi se o pravosnažnoj odluci koja je donesena još 27. jula, ali je zbog neizvršavanja FIFA ponovo reagovala i dala NK Čelik novi rok. U suprotnom će zenički klub biti predani na postupanje FIFA-inoj Disciplinskoj komisiji", potvrđeno je za portal Klix.ba iz NSBiH.

Prema pravilima FIFA-e, ukoliko Čelik ne izmiri obaveze prema bivšem treneru, čekaju ga sankcije. Prvo slijede upozorenja, a ukoliko spor ne bude riješen, oštećena strana može tražiti novčanu kaznu za klub zbog neizvršavanja odluke. U slučaju neizvršenja odluke slijedi oduzimanje bodova, a krajnja varijanta je izbacivanje u niži rang takmičenja.

Podsjetimo, Pavić je prošle sezone vodio NK Čelik "s tribina", jer nije imao radnu dozvolu. Ipak, klub je bilježio dobre rezultate i bio u gornjem dijelu tabele.
Prijavi grešku


Komentari (48)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...