|

VIDEO
/
FIFA kaznila Maradonu s dva mjeseca

FIFA kaznila Maradonu s dva mjeseca
0
T
Totalsport
15.11.2009. u 18:56
4
komentara
0

dijeljenja
FIFA kaznila Maradonu s dva mjeseca Foto: AP
Međunarodna nogometna federacija (FIFA) kaznila je izbornika argentinske reprezentacije Diega Maradonu s dvomjesečnom zabranom “svih nogometnih aktivnosti”.
Odluku je FIFA-in odbor donio nakon zasjedanja u Zürichu, a Maradona je osim suspenzijom kažnjen i novčano s 25.000 švicarskih franaka.

Podsjetimo kako se Maradona verbalno sukobio s novinarima nakon pobjede protiv Urugvaja 1-0 u Montevideu 14. oktobra, nakon utakmice koja je promovirala njegovu reprezentaciju u putnika na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku. Nudio im je oralni seks, a nakon toga se nije niti ispričao za svoje riječi i postupke.

“Sankcije Diegu Maradoni primjenjuju se od 15. novembra 2009. do 15. januara 2010. godine. Odbor je takvu odluku donio nakon trosatnog zasjedanja, tokom kojeg je saslušan i Diego Maradona. Odbor je uzeo u obzir i izvinjenje i iskreno žaljenje Maradone zbog svojih postupaka. Odluka o sankcijama donesena je na temelju članka 57 FIFA-inog disciplinskog kodeksa. Svako novo slično kršenje takvih pravila donijelo bi nove, strože sankcije”, stoji među ostalim u FIFA-inom priopćenju.

Maradona je napustio saslušanje ne obrativši se novinarima.

Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...