{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FIFA i UEFA predložile reprogramiranje dugova NSBiH

F
FENA
17.2.2008. u 19:35
0
0
FIFA i UEFA predložile reprogramiranje dugova NSBiH
0
FIFA i UEFA predložile reprogramiranje dugova NSBiH
Članovi Predsjedništva Nogometnog saveza BiH lljo Dominković, Sulejman Čolaković i Bogdan Čeko te generalni sekretar Munib Ušannović u Cirihu su se sastali s predstavnicima FIFA-e i UEFA-e.
Na sastanku je bilo govora o radu Saveza od posljednje sjednice Skupštine do danas, finansijskom izvještaju revizorske kuće UEFA-e, licenciranju klubova itd.

Kada je u pitanju rad Saveza, FIFA i UEFA su predložile da on zatraži reprogramiranje dugova od ovlaštenih državnih vlasti do 10 godina, za što bi i ove asocijacije dale odgovarajuću podršku i garancije, saopćeno je iz NSBiH.

Istaknuto je da je prethodno neophodno da Savez nakon usvajanja budžeta pristupi izradi dugoročnijeg finansijskog plana, uz preciznu sliku dugovanja i potraživanja.

Obrazlažući nalaz funkcioniranja struktura Saveza, konsultant Rolf Scwery je UEFA-u i FIFA-u izvijestio o problemima s upravljanjem kompletnom njegovom strukturom te potrebi za dodatnom obukom službenika, posebno kada su u pitanju komunikacije.

Naglasio je i kako je neophodno da Izvršni odbor i generalni sekretar uspostave odnos s vlastima u zemlji u vezi sa svim pitanjima, kako se ne bi dešavalo da generalni sekretar ili bilo ko drugi bude "isturen" prema pojedinim segmentima vlasti, navijačima itd.

Kada je u pitanju licenciranje klubova, naglašeno je da tijela nisu izabrana pravovremeno, čime je Savezu privremeno osporen certifikat SGS-a, a ne UEFA licenca za licenciranje klubova. Licenciranje klubova se nastavlja apsolutno na isti način kao i prethodnih godina.

FIFA i UEFA će dostaviti odgovarajući izvještaj s prijedlogom mjera s ovog sastanka, nakon čega će administracija Saveza te Predsjedništvo i Izvršni odbor poduzeti potrebne aktivnosti iz svoje nadležnosti, saopćeno je iz NSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: