Nogomet
0

FIFA i UEFA odobrile izgradnju nogometnog centra u Zenici

FENA
Direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata u Zenici Husein Hinović, potvrdio je danas, da je na adresu načelnika Općine Zenica, krajem prošle sedmice stiglo pismo iz Nogometnog saveza BiH, kojim je zvanično potvrđeno da su svjetska i evropska kuća nogometa, FIFA i UEFA odobrile izgradnju nogometnog centra na lokalitetu Crkvičkog brda u Zenici.

Nogometni centar imat će dva terena standardne veličine, jedan teren za mali nogomet i objekat za smještaj sportista i stručnog osoblja.

"Centar će služiti za pripreme svih reprezentativnih selekcija NS BIH i Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata, kojem je povjereno koordiniranje svih aktivnosti, u obavezi je da što prije Nogometnom savezu BiH dostavi izvod iz regulacionog plana za ovu lokaciju, kopiju katastarskog plana i zemljišno - knjižni izvadak. Vjerujem da ćemo to izvršiti već naredne sedmice i da će radovi na izgradnji ovog zdanja krenuti u proljeće 2008. godine", kazao je Hinović.

Izgradnju nogometnog centra finansirat će FIFA i UEFA u okviru svojih projekata, a pretpostavlja se da će cijeli projekat koštati oko 14 miliona KM.