|

FIFA dozvolila Thiagu Motti da igra za Italiju

FIFA dozvolila Thiagu Motti da igra za Italiju
0
T
Totalsport
7.2.2011. u 20:12
3
komentara
0

dijeljenja
FIFA dozvolila Thiagu Motti da igra za Italiju Foto: AP
Međunarodna nogometna federacija (FIFA) dozvolila je u ponedjeljak Interovom veznjaku Thiagu Motti promjenu sportskog državljanstva tako da će ovaj 28-godišnji Brazilac ubuduće igrati za Italiju.
Motta je dobio talijansko državljanstvo na osnovu činjenice da mu je djed Talijan, a selektor "azzurra" Cesare Prandelli poslao mu je pozivnicu već za prijateljsku utakmicu protiv Njemačke ove srijede u Dortmundu. No, u Talijanskom nogometnom savezu nisu bili sigurni da će Motta, koji je ubilježio dva nastupa za brazilsku U23 vrstu, moći nastupiti sve dok u ponedjeljak nije došlo zeleno svjetlo iz FIFA-e.

"Sjajno je što igrači koji nisu rođeni u ovoj zemlji žele nositi talijanski dres. U reprezentaciju pozivam one koji to zaslužuju, a pritom se izdižem iznad napada za multietničko uljepšavanje nacionalne ekipe. Takvi napadi su loši, ne samo za ugled nogometa, već i Italije", naglasio je Prandelli koji je već ranije u reprezentaciju pozvao i Lazijevog veznjaka Cristiana Ledesmu, rođenog u Argentini.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...