Nogomet
0

FIFA dala zeleno svjetlo Madridu za Ronalda

Sarajevo-x.com
Iz FIFA-e danas poručuju upravi Manchester Uniteda da se prestanu žaliti na pokušaje Real Madrida da odvuče Christiana Ronalda sa Old Trafforda.

Podsjećamo, engleski premierligaš je prošle sedmice podnio zvaničnu žalbu zbog načina na koji Real Madrid pokušava pridobiti protugalsku nogometnu zvijezdu, koja je svoju zemlju jučer dovela do pobjede protiv Čeha.

Sir Alex Ferguson i njegovi blisku suradnici vjeruju da su čelni ljudi Real Madrida posljednjih nekoliko mjeseci bili u stalnom kontaktu sa mladim nogometašem i njegovim agentom, ali oni su negirali takve tvrdnje i Svjetska nogometna federacija je stala na stranu šampiona La Lige.

"Unitedove šanse za dobivanje kazne za Real su ravne nuli. Mislim da svi znaju da se ovakve stvari stalno dešavaju u svijetu nogometa, te je gotovo nemoguće dokazati bilokakve nepravilnosti", kazao je glasnogovornik izvršnog odbora FIFA-e, a prenijeli španski mediji.

"Real je veoma moćan klub i ne vjerujem da će biti previše zabrinuti zbog tvrdnji Manchester Uniteda", dodao je glasnogovornik.

Christiano Ronaldo još uvijek nije medijima dao zvaničnu izjavu o svojoj budućnosti, kada je nogometna karijera u pitanju, dok bivše krilo Manchester Uniteda Gordon Hill smatra da mladi Portugalac svojim ponašanjem ismijava klub i njegovu tradiciju.

U svakom slučaju, šanse za Ronadlov ostanak na nogometnom stadionu Old Trafford su sve slabije, budući da je FIFA odlučila "oprati ruke" od ove teme, a Ronaldo i uprava Madrida postaju sve "prisniji".