Nogomet
2

Festival sporta u Zenici: "Džeko" igrao protiv "Pjanića"

Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici danas se održava Festival sporta na kojem je učešće uzelo preko 200 dječaka i djevojčica sa područja Općine Zenica.

Današnju manifestaciju u suradnji sa Otvorenom školom fudbala, popularnom Danskom školom fudbala u BiH organizovala je Služba za društvene djelatnosti Općina Zenica, a uime Otvorene škole fudbala obratio se Esad Hadžijusufović.

"Ovo danas što realizujemo u Zenici realizujemo sa našim Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine gdje smo osmislili da duh Brazila dovedemo u Zenicu. Naša reprezentacija je otišla u Brazil, pa se mi trudimo da Brazil dovedemo u BiH. Na današnjem festivalu učešće je uzelo oko 200 dječaka i djevojčica koji u raznim aktivnostima učestvuju i pomažu nam da ovaj dan prođe što bolje do večerašnje utakmice", kazao je Hadžijusufović.

Dječaci i djevojčice su podijeljenji u 16 grupa, a svaka grupa nosi ime jednog od naših bh. reprezentativaca, tako da su se danas na fudbalskim terenima sastali Edin Džeko protiv Miralema Pjanića.

"Došli smo u rodni grad Zmajeva, Zmajevo gnijezdo, a danas su ovdje mladi Zmajevi koji su podijeljeni u 16 ekipa gdje svaka ekipa nosi ime jednog našeg bh. reprezentativca. Cilj današnjeg događa jest da pošaljemo energiju iz Zenice u Brazil i da pomognemo na ovaj način Zmajevima u večerašnjoj utakmici protiv Nigerije", dodao je Hadžijusufović.

Dječaci i djevojčice su pored igranja nogometa i vježbanja nogometnih vještina, crtali postavu prvih 11 Zmajeva u večerašnjoj utakmici protiv Nigerije, pogađali su rezultat, a napisan je i veliki broj pisama i poruka za naše bh. reprezentativce.

Današnji program u Zenici trajat će do 17 sati, a slična aktivnost bit će organizovana i u Sarajevu pred utakmicu sa Iranom.