Legendarni stoper
69

Ferrari vozila su strast Johna Terryja, posjeduje kolekciju vrijednu 4 miliona funti

D. P.
Terry je strastveni ljubitelj Ferrarija (Foto: Twitter)
Legendarni nogometaš Chelseaja i bivši reprezentativac Engleske poznat je kao veliki ljubitelj automobila, a njegova garaža "prepuna" je vozila Ferrari u vrijednosti od četiri miliona funti.
Terry je oduvijek važio za kontroverznog igrača, a novi "skandal" izazvao je neposredno nakon što se aktivirao na Twitteru, pa je tu prekjučer uvrijedio fana i njegovu suprugu koji su pokušali ismijati ovog slavnog nogometaša.

No, Terry je oduvijek bio i ljubitelj Ferrarija. Njegov dom u Surreyu posjeduje garažu koja je "puna" vozila ovog italijanskog brenda.

Tako legendarni stoper u svojoj kolekciji ima četiri Ferrarija koja koštaju isto toliko miliona funti, prenosi Sun.

Nakon što je 2013. godine osvojio Evropsku ligu, Terry se počastio Ferrarijem Enzom, najskupljim automobilom u svojoj kolekciji. Jedan model ograničene serije završio je u rukama nogometaša, a platio ga je dva miliona funti.

Još jedan model koji je koštao preko milion funti je Ferrari 275 GTB iz 1960. godine. Terry je 2015. godine na Instagramu objavio fotografiju vozila kojeg je platio 1,5 miliona funti.

Ferrari 458 Spider je vozilo koje je Terryja koštalo 170.000 funti. U ovom automobilu je sadašnji pomoćni trener Aston Ville dolazio na treninge, a kupio ga je 2012. godine.

Ferrari Testarossa je automobil čije fotografije Terry nije objavljivao na društvenim mrežama, ali je za njega izdvojio 150.000 funti.

Osim Ferrari vozila, Terry posjeduje Rolls-Royce Wraith (plaćen 250.000 funti), Bentley Continental GT (160.000 funti), te Range Rover Overfinch (90.000 funti).