Osvojio brojne trofeje
422

Fernando Torres objavio kraj velike nogometne karijere

K. H.
Fernando Torres (Foto: EPA-EFE)
Fernando Torres (Foto: EPA-EFE)
Španac Fernando Torres objavio je preko društvenih mreža da završava nogometnu karijeru.

Torres je poruku objavio na Twitteru gdje je napisao da je stigao kraj njegove 18-godišnje karijere, a da će detalje ove odluke objasniti na konferenciji za medije koju je najavio za nedjelju u Tokiju, gdje je ujedno igrao i za posljednji klub - Sagan Tosu.

"Imam vam najaviti nešto veoma važno, a to je da je nakon 18 uzbudljivih godina stiglo vrijeme da završim nogometnu karijeru. U nedjelju od 10 sati po japanskom vremenu održat ću konferenciju za medije na kojoj ću objaviti razloge ove odluke. Vidimo se", poručio je Torres.

[TWITTER]1141934249362124801[/TWITTER]

Nakon te objave Torres je dobio veliki broj komentara podrške bivših saigrača, ali i navijača iz gotovo svakog kluba u kojem je igrao.

Fernando Torres karijeru je počeo u Atletico Madridu i u prvom navratu kad je nosio dres Jorgandžija, od 2001. do 2006. godine, afirmisao se u jednog od najboljih napadača svijeta. Uslijedio je transfer u Liverpool, gdje je nastavio sjajne igre, da bi ubrzo nakon toga prešao u Chelsea.

Upravo je transfer Torresa iz Liverpoola u Chelsea za 58 miliona eura bio jedan od pokretača abnormalnih obeštećenja koja će se godinama poslije još više plaćati, a prelazak na Stamford Bridge možda i nije bio najbolja odluka za Torresa, jer je nakon toga upao u veliku golgetersku krizu i u dresu Plavaca postigao je samo 20 golova u 110 utakmica.

Navijači Liverpoola nikada mu nisu oprostili to što je otišao u rivalski klub, a nakon Chelseaja kratko je boravio u Milanu odakle se vratio u Atletico Madrid.

Torres je osvojio brojne trofeje u klupskom nogometu, a veliki uspjeh ostvario je s reprezentacijom Španije s kojom je dva puta bio prvak Evrope i jednom prvak svijeta.