Nogomet
0

Fernando Santos uoči susreta s Islandom: Učinit će sve da slome našu volju za pobjedom

Klix.ba
ernando Santos (Foto: EPA)
ernando Santos (Foto: EPA)
U 1. kolu grupe F Evropskog prvenstva u Francuskoj snage će odmjeriti Portugal i Island. Selektor portugalske reprezentacije Fernando Santos je rekao da njegova ekipa nestrpljivo očekuje utakmicu, ali je i upozorio na opasnost koju predstavljaju Islanđani.

"Nogometaši jedva čekaju početak večerašnje utakmice. Mi bez sumnje želimo dobar nastup na Euru, a kako bismo to postigli, moramo pobijediti u svakoj utakmici. Prvi protivnik je Island, koji ne samo da je fizički jak, nego je dobro taktički pripremljen i organizovan. Islanđani dobro znaju kako se trebaju ponašati u napadu i odbrani. Učinit će sve da slome našu volju za pobjedom. Naravno, imaju pravo na to", izjavio je Santos.

Utakmica između Portugala i Islanda počinje u 21:00 sati na stadionu Stade Geoffroy-Guichard u Saint-Etienneu.

Mogući sastav Portugala izgleda ovako: Rui Patrício, Vieirinha, Bruno Alves, Pepe, Raphäel Guerreiro, João Mário, Danilo, João Moutinho, Adrien Silva, Nani i Cristiano Ronaldo.

Za Islanđane bi trebali zaigrati Halldorsson, Sævarsson, R. Sigurdsson, Árnason, Skúlason, Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson, Bjarnason; Sigthórsson i Finnbogason.