Svjestan situacije
390

Fergusonove prve riječi poslije buđenja iz kome: I, šta je Doncaster napravio za vikend?

Klix.ba
Sir Alex Ferguson (Foto: EPA-EFE)
Sir Alex Ferguson (Foto: EPA-EFE)
Britanski list The Sun donio je u srijedu ekskluzivu da je legendarni menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson nakon buđenja iz kome nasmijao sve u bolnici pitavši svog sina koliko je igrao Doncaster protiv Wigana.

Ferguson je prije četiri dana hitno prebačen u bolnicu gdje je imao operaciju zbog moždanog udara, a on se u utorak probudio iz kome i sve prisutne iznenadio stanjem u kojem se nalazio.

Izvori The Suna kažu da je Ferguson u potpunosti bio svjestan situacije, a prve riječi uputio je sinu Darrenu Fergusonu kojeg je pitao za rezultat utakmice njegovog Doncastera protiv Wigana.

"I, šta je Doncaster napravio za vikend", citirao je The Sun menadžera Manchester Uniteda koji je u penziji od 2013. godine.

Stanje u kojem se Ferguson trenutno nalazi svakako da raduje ljubitelje nogometa širom svijeta, a nakon što je hitno prebačen u bolnicu, gotovo sve nogometne ličnosti poslale su poruku podrške za legendarnog trenera Crvenih đavola.

Doncaster je u meču protiv Wigana doživio poraz rezultatom 1:0, ali ih s klupe nije predvodio Darren koji je teškim trenucima bio uz svog oca.