Primili šest pogodaka
44

Fergusonov izraz lica najbolje pokazuje koliko je bilo mučno gledati debakl Uniteda protiv Cityja

K. H.
Alex Ferguson (Foto: Screenshot/Twitter)
Alex Ferguson (Foto: Screenshot/Twitter)
Ekipa Manchester Uniteda doživjela je težak poraz u gradskom derbiju od Cityja rezultatom 6:3, a izraz lica najboljeg menadžera u historiji nogometa Alexa Fergusona najbolje pokazuje koliko je mučno bilo gledati današnju predstavu Crvenih đavola.
Guardiolin tim je već u prvom poluvremenu deklasirao svog rivala i uspio im postići četiri pogotka, a u tom trenutku kamera je u fokus stavila Fergusona koji je bio na tribinama i na kojem se jasno moglo vidjeti koliko je u tom trenutku bilo teško biti navijač Manchester Uniteda.
Mnogi navijači Manchester Uniteda već na poluvremenu su napustili stadion Etihad, što je generalno rijetkost u engleskom nogometu i dio njihove kulture je da, bez obzira na rezultat, tokom svih 90 minuta gledaju i podržavaju svoj tim.
Ipak, mnogim navijačima Manchester Uniteda, očigledno, "preko glave" je loših rezultata, pa su tako pokazali svoje nezadovoljstvo i napustili stadion.

Podsjećamo, City je slavio rezultatom 6:3 i to uz dva postignuta hat-tricka, jedan Haalandov i jedan Fodenov, dok su za Manchester United pogađali Antony i Martial koji je postigao dva pogotka.