Manchester United
0

Ferguson već ima zamjenu za Rooneyja - Suareza

Totalsport
Luis Suarez (Foto: AP)
Luis Suarez (Foto: AP)
Engleski nogometaš Wayne Rooney na sve je sigurnijem putu odlaska iz Manchester Uniteda, nakon što je "nepodnošljivost" između njega i trenera Alexa Fergusona sve veća.

Zadnjih dana su svi mediji na Otoku skoncentrisani na zbivanja unutar svlačionice Manchester Uniteda, a posljednja izjava koja stoji je ona Fergusona u kojoj legendarni trener napominje da "Wayne radi sve kako bi napustio klub".

Dok se čeka rasplet po tom pitanju, Ferguson navodno već ima spremnu zamjenu za engleskog reprezentativca. U pitanju je 23-godišnji Urugvajac Luis Suarez, koji je već godinama prvo ime amsterdamskog Ajaxa.

Prošle je sezone Suarez postigao čak 49 pogodaka u 48 nastupa za Ajax, ali je nizozemski doprvak nekako uspio odbiti sve ponude za njega i zadržati ga u klubu. Tada se njegova cijena kretala oko 25 milipna eura.

Potom je i na Svjetskom prvenstvu Suarez zablistao, te je postigao tri pogotka, a na putu Urugvaja do polufinala je bio "ključ" pobjede u četvrtfinalu protiv Gane, kada je rukom zaustavio na gol liniji siguran pogodak Ganaca. Nakon toga su Ganci promašili penal, a i bili nes(p)retniji prilikom izvođenja jedanaesteraca.