Trener u odbrani igrača
0

Ferguson: Uopšte se ne bojim za Owena

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Menadžer nogometnoga kluba Manchester Uniteda, Sir Alex Ferguson stao je u odbranu svog novog napadača Michaela Owena (30) koji se propisno ispromašivao tokom prijateljskog meča protiv Valencije.

Slavili su "crveni vragovi" 2-0 pobjedu u utakmici u kojoj je Owen, pred očima selektora engleske nogometne reprezentacije Fabija Capella, promašio četiri zicera, što zabrinjava sve navijače branitelja naslova engleskih prvaka. Ne i menadžera tima.

  • Owen je stigao u fazu karijere u kojoj neće participirati u svakoj utakmici, međutim, od njega očekujem mnogo pogodaka. Možda je riječ o našem najkontroverznijem pojačanju prelaznog roka, ali ja od njega očekujem da će iznenaditi mnoge - uvjeren je Ferguson.

Bivši napadač Liverpoola i pridošlica iz Newcastleove ekipe nikada nije razvio svoj talenat do krajnjih granica. Uglavnom zbog učestalih povreda koje su krojile njegovu karijeru.

  • Sve vrijeme o govori o povredama koje ga prate, ali ja kažem pogledajte Paula Scholesa. Imao dvije ili tri povrede i iznova se vraćao. Jednako tako se ne brinem niti za Michaela koji obožava ovu igru i koji je gladan nastupa - zaključio je menadžer najbolje engleske ekipe.