Ferguson: Suarezova kazna je pravedna

T
Totalsport
25.12.2011. u 08:53
0
16
Ferguson: Suarezova kazna je pravedna
0
Ferguson: Suarezova kazna je pravedna Sir Alex Ferguson (Foto: AFP)
Dok su u Liverpoolu s nevjericom i čuđenjem reagirali na suspenziju od 8 utakmica i novčanu kaznu od 40.000 funti svom urugvajskom napadaču Luisu Suarezu, zbog rasnog vrijeđanja francuskog igrača Manchester Uniteda Patricea Evre, menadžer ''crvenih vragova'' Alex Ferguson drži da je kazna pravedna.
Sankcije su urugvajskom reprezentativnom napadaču izrečene u utorak, više od dva mjeseca nakon odigrane utakmice između Liverpoola i Manchester Uniteda, nakon koje je Evra optužio Suareza za rasističke uvrede.

Odluku je donijela Nezavisna komisija Engleskog nogometnog saveza (FA), koja je od 14. do 20. decembra provela istragu i saslušala učesnikee spomenutog događaja na utakmici odigranoj 15. novembrag na stadionu Anfield.

" Naša podrška Patriceu je od prvog trenutka bila očigledna i tu se ništa nije promijenilo, i dalje ga maksimalno podržavamo. Taj slučaj je gotov i rekao bih da smo zadovoljni odlukom Nezavisne komisije FA-a. Donijeli su pravu odluku", kazao je Ferguson i dodao:

"Taj slučaj nema nikakve veze s Manchester Unitedom i Liverpoolom, odnosima dvaju klubova. Baš nikakve. To je jedna individualna situacija u kojoj je jedna osoba rasno zlostavljala drugu, ne treba slučaj širiti dalje od toga".


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: