Uputio kritike sucima
0

Ferguson ponovo testira strpljenje FA Engleske

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Menadžer nogometaša Manchester Uniteda Sir Alex Fwerguson ponovo je, po ko zna koji put ove sezone i u karijeri ukupno, kritizirao suđenje u engleskoj Premier ligi.

Ovoga se puta temperametni Škot obrušio na Marka Clattenburga, suca utakmice 21. kola Premiershipa u kojoj su Birmingham i Manchester United remizirali na St. Andrews'u 1-1.

Ono što je Ferguson posebno zamjerio Clattenburgu je isključenje Darrena Fletchera pred sam kraj utakmice.

  • Nisam vidio mekše isključenje već dugo vremena. Bila je to zapravo smiješna odluka. Gledao sam već suđenje Marka Clatteburga ove sezone. Gledao sam ga u utakmici Arsenala i Tottenhama kada je je neki igrač morao biti napadnut sjekirom da bi on izvukao žuti karton, a ovdje isključi igrača tako olako – kazao je Ferguson o isključenju Fletchera u 87. minuti utakmice nakon dobijenog drugog žutog kartona i starta na Cameronu Jeromeu.

  • Bilo je nekih divnih i čudnih sudačkih odluka u ovoj utakmici. Linijski sudac podigne zastavicu za zaleđe i poništi nam gol, gol koji si je Birmingham sam zabio. U svakom slučaju moramo nastaviti dalje. Odigrali smo briljantno prvo poluvrijeme i primiti gol onako pred samo poluvrijeme je bolesno. Ali Birmingham je u dobroj formi, naporno rade i zato moramo biti zadovoljni i bodom, pogotovo jer smo okončali utakmicu s igračem manje – dodao je škotski stručnjak koji je već ranije ove sezone zbog kritiziranja Alana Wileyja kažnjen s dvije utakmice suspenzije i 20.000 funti.

Ovakva se odluka sigurno neće svidjeti čelnicima Engleskog nogometnog saveza (FA) koji bi lako uglednog menadžera dugog jezika ponovo mogli javno opomenuti.