Zbog izjave o QPR
8

Ferguson pod istragom Engleskog nogometnog saveza?

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
Menadžer nogometaša Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson mogao bi se naći pod istragom Engleskog nogometnog saveza zbog izjave da je Manchester City došao do naslova jer je "QPR prestao igrati".

"Queens Park Rangersi bili su vrlo dobri dok nisu saznali da su sigurni i mislim, kao što je Mark Hughes rekao, da su stali", komentirao je Ferguson za klupski magazin Inside United.

"To je bilo razočaravajuće i teško za probaviti jer smo mi tako dobro igrali protiv Sunderlanda. Naravno da smo znali da QPR vodi i svi smo mislili da smo uspjeli, a onda kada su Sunderlandovi navijači počeli navijati znali smo da su opet zabili. Rekao sam Mikeu Phelanu nekoliko puta da ako će QPR voditi, a City izjednačiti, da će dobiti veliki poticaj od tog gola i to se dogodilo", dodao je Škot.

Podsjećamo, u dramatičnoj završnici posljednjeg premierligaškog kola City je u posljednjim sekundama osvojio prvi ligaški naslov nakon 44 godine. QPR, koji se borio za opstanak u ligi, vodio je na Etihadu duboko u sudačkoj nadoknadi 2-1, da bi "građani" preko Edina Džeke i Sergija Agüera u 93., odnodno 94. minuti pobijedili 3-2 i osvojili naslov ispred Uniteda zbog bolje gol-razlike.

Fergusonove riječi odnose se na činjenicu da su igrači QPR-a pred sam kraj utakmice, kada su već saznali da su izborili opstanak u ligi s obzirom na rezultat Boltona (2-2 protiv Stokea), "ubacili u nižu brzinu", budući im je rezultat protiv Cityja postao nevažan.