Nogomet
0

Ferguson otpisao Chelsea iz borbe za titulu

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson smatra da londonski Chelsea ove sezone neće značajnije učestvovati u borbi za naslov prvaka Engleske.

Ferguson je izazvao novog menadžera Chelseaa Luiza Felipea Scolarija izjavom da ne može ponoviti Mourinhove uspjehe.

"Niko ne može nadmašiti Mourinha. Osvojio je dvije uzastopne titule i pobijedio Manchester u finalu FA kupa. Scolari bi ga morao nadmašiti da bi me počeo zabrinjavati“, izjavio je Ferguson.

"Scolari je vodio puno klubova i iskusan je, vodio je i Brazil s kojim je osvojio Svjetsko prvenstvo. Ali on ne govori engleski, zar ne“, dodao je.

Škotski stručnjak smatra da Chelsea ne može napredovati jer u timu ima mnogo starih igrača.

"Teško mogu zamisliti njihov uzlet kada u sastavu osim Salomona Kalua imaju igrače koji imaju 30 godina i više“.

Ferguson misli da će veća opasnost u novoj sezoni Manchesteru prijetiti od Arsenala i Liverpoola.

"Arsenal je prošle sezone postigao mnogo ali su im se neki igrači povrijedili u najgore vrijeme. Ko može reći da ne bi bili još opasniji da su igrači Arsena Wengera bili zdravi“, kazao je Ferguson, koji je izrazio zabrinutost ulogom u timu Waynea Rooneya koji je prošle sezone odigrao znatno ispod svog nivoa.

"Moramo malo bolje definirati njegovu ulogu i ja moram preuzeti odgovornost za to. Mislim da se mnogo žrtvovao za ekipu i to mnogo govori o njemu s obzirom da se nikada ne žali. Igrao je često na krilu i na drugim pozicijama. On bi igrao i u odbrani kada bi mu to tražili. Doveli smo ga zbog njegovog potencijala, zato smo ga i platili 26 miliona funti. Za nekoliko godina bit će jasno da je to bio brilijantan posao", rekao je Ferguson.