Fabio Capello
0

"Ferguson nije pogriješio s Rooneyjem"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Selektor engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello pružio je ruku podrške menadžeru Manchester Uniteda Alexu Fergusonu vezano za njegovu odluku o uvrštenju Waynea rooneyja u uzvratnoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka protiv Bayerna.

Rooney je, podsjećamo, u prvom dvoboju protiv Bayerna na Allianz Areni, zabio već nakon 63 sekunde utakmice za vodstvo ''crvenih vragova'', ali je Bayern na kraju pobijedio s 2-1, a najbolji strijelac Uniteda je pred kraj utakmice povrijedio desni zglob.

U početku se procjenjivalo da će pauzirati između tri i četiri sedmice, te sigurno propustiti uzvratnu utakmicu protiv Bayerna. Ipak, Rooney se iznimno brzo oporavljao, a na dan utakmice je škotski mag odlučio riskirati i uvrstiti svog udarnog igrača u prvu postavu, iako je samo dan ranije najavljivao da to sigurno neće učiniti.

No, na kraju je ispalo najgore za Manchester. Bayern je nadoknadio zaostatak 3-0, te je golovima Olića i Robbena stigao do poraza s okusom pobjede (3-2 za United) i plasmana u polufinale, a Rooney je pogoršao povredu, zbog koje je morao napustiti igru u 55. minuti.

Fabio Capello smatra da je Ferguson postupio ispravno.

"Sasvim razumijem Fergusonovu odluku da u timu protiv Bayerna postavi i Rooneyja, jer itekako dobro zna koliko je njehovo prisustvo na terenu psihološki važno za cijelu ekipu. Mislim da Ferguson time nije uzeo nepotrebni rizik. Ako su testovi pred utakmicu pokazali da Wayne može zaigrati, onda je trener Uniteda postupio logično", kaže Capello.

Ujedno se talijanski stručnjak osvrnuo i na činjenicu da po prvi puta nakon sedam godina u polufinalu Ligi prvaka neće zaigrati niti jedan engleski klub.

"Mislim da je razlog takvog podbačaja u činjenici da najjače engleske ekipe ove sezone nisu osnažile svoje sastave. Kada ste na vrhu, morate svake godine kupiti jednog ili dva vrhunska igrača ako želite ostati na vrhu. U odnosu na prošle sezone, engleski velikani ne samo da nisu kupovali velike igrače, oni su svoje već postojeće takve prodavali", kaže Capello.