Premiership
0

Ferguson: Koji City? Naš najveći rival je Liverpool

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Uoči velikog mančesterskog nogometnog derbija između Uniteda i Cityja, menadžer Uniteda Alex Ferguson smatra da će bez obzira na trenutno stanje u prvenstvu Unitedov najveći protivnik uvijek biti klub s Anfield Roada.
  • Gledajući historiju, dvoboji s Liverpoolom će uvijek biti nešto posebno. Kada sam stigao u Manchester, Liverpool je bio perjanica engleskog klupskog nogometa. Četiri puta su bili prvaci Evrope i osvojili su pregršt naslova prvaka Engleske.

Uoči nedjeljnog susreta na Old Traffordu, očekivanja u redovima gradskog rivala naglo su porasla uzevši u obzir njihov savršeni start u sezonu.

  • Pitali su me da li je ovo najveći gradski derbi u historiji. Teško je reći ali vratimo li se u šezdesete godine prošlog stoljeća, City je osvojio prvenstvo, a United evropski kup. Shodno tome možemo reći da je i tada postojalo iznimno rivalstvo.

Alex očekuje tešku i tvrdu utakmicu, a posebno bi pod povećalom javnosti trebao biti Carlos Tevez koji je na početku sezone stigao u City upravo iz Uniteda. Ipak, njegov nastup je prilično upitan zbog povrede koljena kao i onaj Rija Ferdinanda s druge strane.

  • Tevez me nimalo ne brine. Smatram da njihov najbolji igrač neće nastupiti (Adebayor) i da im je to nenadoknadiv gubitak s obzirom da je postigao pogodak u svakom kolu - zaključio je Ferguson.