Cristiano Ronaldo
0

"Ferguson je za mene najbolji na svijetu"

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
U razgovoru za Metro portugalski je nogometaš Cristiano Ronaldo, uz Lea Messija vjerojatno najbolji nogometaš današnjice, odabrao njemu najboljeg svjetskog trenera.

"Ako moram birati onda je Sir Alex Ferguson za mene najbolji nogometni trener na svijetu", rekao je Cristiano Ronaldo koji trenutno igra u madridskom Realu pod palicom svog sunarodnjaka Josea Mourinha, koji se već dosta puta pokazao tašt po pitanju svog mjesta pod trenerskim suncem.

No, Ronaldo nije zaboravio Mourinha, te je vrlo brzo nakon te konstatacije dodao:

"U mnogo pogleda su njih dvojica vrlo slični treneri. Osvojili su sve što se može osvojiti, imaju mnogo iskustva, imaju i sličan gard. Zapravo, jedina razlika koja mi pada na pamet jest da je jedan stariji, a drugi mlađi", rekao je igrač koji je na Old Trafford došao 2003. godine iz lisabonskog Sportinga.

Od tada je osvojio brojne naslove u dresu Manchester Uniteda, ali se prije dvije sezone otisnuo prema Madridu.

"Nemam potrebe više govoriti o svim kvalitetama Mourinha. Svi naslovi koji su iza njega govore hiljadu riječi. Mi kao ekipa, pod njim, imamo veću disciplinu i jaču motivaciju. Sve nas je upregnuo u isti cilj i mislim da zasad stvarno ostavljamo dojam pobjedničke ekipe na terenu", zaključio je Cristiano Ronaldo.