Nogomet
0

Ferguson: Istina je, vršio sam pritisak na sudije

Klix.ba
Alex Ferguson (Foto: AFP)
Alex Ferguson (Foto: AFP)
Sir Alex Ferguson je priznao da je uvijek vršio pritisak na sudije, i to tek nakon što je obznanio da odlazi u penziju. On će posljednji put voditi United u nedjelju, na gostovanju West Bromu.

Ferguson se također nada kako će i njegov nasljednik David Moyes znati igrati njegovu igru u trenucima kada to bude potrebno.

Ovo priznanje će donijeti osmijeh na lice svih dužnosnika na koje je naišao tokom godina. Ferguson je zbog svoje strategije znao biti i kažnjen zabranom vođenja ekipe, kao i novčano, a njegove namjere prozreli su i menadžeri poput Harryja Redknappa, Rafe Beniteza te Josea Mourinhoa.

Prizor u kojem Ferguson gleda u svoj ručni sat kako bi dao sudijama do znanja da on prati koliko vremena treba produžiti utakmicu postao je "tradicija" tokom godina. Međutim, isto tako je poznato da je njegov tim postigao mnogo golova upravo u tim minutama, odnosno u "Fergusonovom vremenu", piše The Sun.

Upitan da li će Moyesu dati svoj sat kao poklon dobrodošlice, Fergie je rekao: "On će dobiti jedan, ne brinite. Imamo dobre sponzore. Hoće li taj sat imati 'Fergiejevo vrijeme', to ne znam. Najljepše uspomene se vezuju za golove koji su pali u posljednjim trenucima, a moj sin ih je pokušao izbrojati. Bilo je barem oko 30 takvih situacija koje su nam jako puno značile i znače", rekao je škotski stručnjak.