Nogomet
0

Ferguson impresioniran Barcelonom

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Sir Alex Ferguson, menadžer aktualnog evropskog i engleskog prvaka Manchester Uniteda, impresioniran je igrama Barcelone ove sezone i upravo njih vidi kao glavne konkurente njegovom klubu za osvajanje Lige prvaka.

Ždrijeb je odredio da se Barcelona i Manchester United i teoretski ne mogu sastati prije velikog finala u Rimu 28. svibnja, a to je finale koji mnogi nogometni sladokusci priželjkuju zbog atraktivnog stila igre obaju momčadi.

  • Barcelona je kompaktna momčad, sjajno igra cijele sezone i svima njihova igra upada u oči. Njihova igra u prvom poluvremenu protiv Lyona (uzvratni dvoboj osmine finala koji je Barça na Cam Nou dobila 5-2) bila je briljantna. Još nije ni počeo dvoboj, a već su četiri gola utrpali. Svakoj momčadi predstavljaju veliku opasnost i s pravom ih svrstavaju među favorite – rekao je Ferguson i tada se komentirao omjer snaga u četvrtfinalu.

  • Engleske momčadi dokazale su snagu Premier lige proteklih godina. Prošle sezone imali smo tri momčadi u četvrtfinalu i dvije u finalu, a godinu ranije tri u polufinalu i jednu u finalu. Ali ne dolazi jedina prijetnja od engleskih klubova, velika opasnost prijeti od Barcelone.

  • U odnosu na protekle sezone (pod Rijkaardom) mislim da ove (pod Guardiolom) Barcelona igra čvršće u obrani. To nije nikakva kritika na Rijkaardov račun, ali mislim da je Guardiola približio igračima činjenicu da je odbrana jednako važna kao napad - zaključio je Ferguson.