Nogomet
0

Ferguson ide na Euro moliti Ronalda da ostane

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Sir Alex Ferguson je odlučio otputovati na Euro i oči u oči razgovarati sa Cristianom Ronaldom kako bi se pobrinuo da mladi Portugalac ipak ne okrene leđa svom klubu Manchester Unitedu.

Kako pišu britanski mediji, menadžer engleskog prvoligaša namjerava učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi stao u kraj špekulacijama i pobrinuo se da slavni Portugalac ostane u Manchester Unitedu do isteka ugovora. Tako je odlučio iduće sedmice otputovati u Ženevu i direktno o svemu razgovarati sa Ronaldom, koji ovoga vikenda, zajedno sa portugalskom reprezentacijom, dolazi u Švicarsku na posljednje pripreme pred Evropsko prvenstvo u nogometu.

Čelni ljudi Manchester Uniteda su veoma zabrinuti ponašanjem jednog od svojih najboljih igrača, te prijete poduzimanjem adekvatnih akcija protiv Real Madrida, koji očajnički pokušava pridobiti Cristiana Ronalda.

23-godišnji nogometaš je, prema ugovoru, obavezan još četiri godine igrati za popularni engleski nogometni klub, a iako dobiva najveću moguću platu u iznosu od 150.000 eura sedmično, uprava ovog kluba strahuje da će mu španski Real Madrid ponuditi mnogo primamljiviji ugovor.

Ronaldo je nedavno čak javno priznao kako bi, nekada u svojoj karijeri, volio zaigrati u Španiji, pa se čini kao da bi mu Real Madrid mogao ispuniti želju već ovoga ljeta.