Unitedovo bivše "čudo"
7

Ferguson ga je doveo kao posljednje veliko pojačanje, a danas je na rubu amaterskog nogometa

D. P.
Powell u dresu novog kluba (Foto: Stockport County FC)
Powell u dresu novog kluba (Foto: Stockport County FC)
Kroz Manchester United Sir Alexa Fergusona prošao je veliki broj talentovanih nogometaša, ali je on najviše volio "radnike" na terenu. Brojni su talenti koji se nisu slavno proveli na kraju.

Jedan od onih koji su trebali biti veliko ime Crvenih đavola po talentu kojeg su posjedovali, ali su danas daleko od značajnije uloge u svijetu nogometa, je Nick Powell.

Iako je u najboljim godinama, 29-godišnji Nick Powell danas igra na rubu amaterskog nogometa. Ovaj ofanzivni veznjak za 7,5 miliona 2012. godine prešao je u Manchester United iz Crewea i trebao je biti nova velika "stvar" Alexa Fergusona.

Kao jedna od posljednjih kupovina u Fergusonovoj karijeri, Powell je glasio za pravo englesko "čudo od djeteta". Međutim, krenuo je strmoglav pad.

Powell je pokušao na posudbama pa je tako igrao za Wigan, Leicester i Hull. Manchester United ga je na kraju besplatno pustio u Wigan, a nosio je još i dres Stokea.

Međutim, sve je to dobro u poređenju s današnjom situacijom. Umjesto da dominira engleskim nogometom, kako mu se predviđalo, ili da makar u 29. godini igra za nekog respektabilnog člana Premier lige, Powell je na rubu između amaterskog i profesionalnog ranga engleskog nogometa.

Ovaj nogometaš, koji je prošao sve omladinske selekcije reprezentacije Engleske, jučer je potpisao za četvrtoligaša Stockport i borit će se da opstane u Ligi 2, odnosno da ne ispadne u amaterski nivo nogometa naredne sezone(National Premier).

Zbog potpisa za Stockport ponovo je došao u fokus javnosti, a engleski mediji jutros prepuni su tekstova o Powellu, nogometašu kojem je Ferguson mnogo vjerovao i očekivao da će postati zvijezda. Ipak, to se nije dogodilo, a neće ni dogoditi, jer je već u zrelim nogometnim godinama.