Škot zadovoljan snagom svog tima
0

Ferguson: City neće kupiti našu titulu

Sarajevo-x.com
Alex Ferguson (Foto: AFP)
Alex Ferguson (Foto: AFP)
Manchester City je potrošio oko 400 miliona funti otkako je šeik Mansour preuzeo klub u augustu 2008. godine, a u istom tom periodu njihov gradski rival potrošio je 26 miliona funti.

Novac je pomogao Cityju da zauzme vrh Premiershipa ove sezone, s dva boda prednosti ispred ekipe Alexa Fergusona, Unitedovog menadžera. Ipak, Fergie je i dalje optimističan.

"Da, novac može kupiti uspjeh, to smo vidjeli na primjeru Chelseaja. Svjedoci smo da se to dešava i sa Cityjem koji je dobio bogatog vlasnika. Njihov cilj je titula u Premiershipu, što je i razumljivo, jer su favoriti za taj rezultat. Ali, i kad angažujete neke od najboljih igrača svijeta to vam ne garantuje da ćete osvojiti sve, što ćemo, nadam se, i pokazati na kraju sezone. City neće kupiti našu titulu", zaključio je Ferguson, dodajući kako u borbi za titulu ima još značajnih faktora, piše britanski tabloid The Sun.

Navijači očekuju da će Ferguson u zimskom prijelaznom roku dovesti neka od pojačanja. No, Škot je oprezan i ističe da će kupovati samo ako vrhunski igrači budu dostupni.

"Ako bismo imali nekih teških povreda igrača, pojačanja bi nam svakako dobro došla. Međutim, ja sam savršeno zadovoljan snagom našeg tima i neću potpasti ni pod čiji utjecaj kada je riječ o pritiscima da dovedemo pojačanja. Tome treba ozbiljno pristupiti", završio je škotski stručnjak.