Nogomet
3

Ferguson: Chicharito je odličan, tjera me na razmišljanje

Totalsport
Alex Ferguson
Alex Ferguson
- Ovo je priča naše sezone, krećemo loše i primamo rano golove, pa moramo loviti zaostatak – bio je prvi komentar menadžera Manchester Uniteda Alexa Fergusona nakon što je njegova momčad u 3. kolu H-skupine Lige prvaka zaostatak protiv Brage 2-0 na Old Traffordu pretvorila u pobjedu 3-2.

Najzaslužniji za preokret bio je dvostruki strijelac, meksički napadač Javier Hernandez, zvani Chicharito.

  • Naši napadači odradili su posao večeras. Moram reći da smo u određenim dijelovima utakmice igrali izvanredno. Kreirali smo puno prilika. Ipak, priznajem da me brine što tako često primamo prvi gol na utakmici – rekao je Ferguson.

Unitedu se upravo to dogodilo već 8. puta u 12. službenoj utakmici ove sezone. Protiv Brage je Ferguson na poziciju srednjeg braniča postavio Michaela Carricka, inače veznog igrača. Rio Ferdinand je ostao na klupi...

  • U Riovim godinama nije lako igrati svaka tri dana. A nas u nedjelju čeka velika utakmica protiv Chelseaja, pa u iduću srijedu opet Chelsea, u subotu Arsenal... Vidić je izvan stroja, Jones i Smalling nam nisu bili dostupni. Postaviti Michaela Carricka na stopera možda nije bilo idealno rješenje, ali on je dobro odradio posao.

Onda se okrenuo svom napadačkom redu, s kojim očito ima samo "slatke brige"...

  • Chicharito je s toliko entuzijazma ušao u utakmicu. On fantastično trenira. Moram reći da mi je dao razmišljati. Dao mi je razmišljati o njemu, Robinu van Persieju, Wayneu Rooneyju i Dannyju Welbecku. Da vam iskreno kažem, ne znam što da radim sa svima njima!