Nogomet
0

Ferguson: Berbatov bi mogao otići u PSG

Totalsport
Dimitar Berbatov (Foto: Reuters)
Dimitar Berbatov (Foto: Reuters)
PSG, popularni pariški nogometni klub koji je ovog ljeta preuzela bogata katarska korporacija Qatar Investment Authority, mogao bi u svlačionicu tima dovesti i bugarskog centarfora iz Manchester Uniteda Dimitra Berbatova.

Brazilac Leonardo, koji je prošle sezone bio trener Intera, a od ljeta radi kao sportski direktor u PSG-u, očito je vrlo aktivan na novom radnom mjestu. Ekipa je već pojačana, a najzvučnije ime tek bi trebalo biti potvrđeno na popisu akvizija kluba s Parka prinčeva. Riječ je o argentinskom playmakeru Palerma Javieru Pastoreu, koji je i sam rekao da ga tek formalnosti dijele od potpisa za PSG.

Pariški klub je, prema izvještajima, aktivan u nastojanju da dovede Berbatova u transferu vrijednom između 18 i 20 miliona funti, kako javlja Guardian. Radi se o sjajnoj ponudi za igrača koji ulazi u zadnju godinu svog ugovora. Na upit novinara Francuske televizije je li moguće da Berbatov Old Trafford zamijeni s Parkom Prinčeva, Alex Ferguson, menadžer 'crvenih vragova', odgovorio je: "Mogao bi. Da, to je moguće".

Iako je Berbatov prošle sezone s Argentincem Carlosom Tevezom iz Manchester Cityja podijelio naslov najboljeg premierligaškog strijelca, nije imao stalno mjesto u timu. Iz nje ga je istisnuo Meksikanac Javier Hernandez, a kulminacija lošeg statusa bugarskog napadača dogodila se u finalu Lige prvaka protiv Barcelone, kada Berbatov čak nije bio niti na klupi, a kamoli u prvom sastavu.

Ipak, problem oko mogućeg transfera Berbatova u PSG mogao bi predstavljati sam igrač, koji je prošle sedmice istaknuo da ne želi prijeći u lošiji klub od Uniteda.

"Manchester United je na vrhu hijerarhije. Pa gdje možete otići iz tog kluba ako želite napredovati? Možda samo u Barcelonu. Ja sam cijelu karijeru išao samo prema boljim sredinama od prethodnih. Ne želim napraviti korak unatrag. Sretan sam u Manchester Unitedu", govorio je Berbatov.