Nogomet
0

Fergie: Ronaldo će ostati

Sarajevo-x.com
Portugalsko krilo Cristiano Ronaldo je imao fantastičnu sezonu u kojoj je postigao nevjerovatnih 42 gola, dok je skupljao pobjedničke medalje za Premiership i Ligu prvaka. Uprkos igricama Real Madrida s medijima, Sir Alex Ferguson je uvjeren da će Ronaldo ostati s Crvenim vragovima još mnogo godina.

Proteklih nekoliko mjeseci Los Merengues su neumorno i javno pokušali nagovoriti 23-godišnjeg nogometaša da zaigra u njihovom dresu, što je jako iritiralo upravu Manchester Uniteda.

Međutim, u jednom novinskom intervjuu, menadžer Manchestera Ferguson je izjavio kako je poprilično siguran da Ronaldo neće otići, jer je to "igra koju Real stalno igra".

"U prošlosti su isto radili s Davidom Beckhamom, Van Nistelrooyjem, pa prošlog ljeta čak i s mojim fitness trenerom, tako da smo već navikli na to. Uvjeren sam da će Cristiano igrati za nas iduće godine. Želimo da ostane u našem klubu dugo, dugo . Ima fantastičan ugovor i to s pravom, jer je najbolji igrač na svijetu", kazao je menadžer godine u protekloj sezoni Premiershipa.