Muke za Capella
0

Ferdinand vjerojatno propušta SP, mijenja ga Dawson

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kapiten engleske nogometne reprezentacije Rio Ferdinand šapajući i na štakama je napustio bolnicu u Rustenburgu, nakon rendgenskog pregleda povrijeđenog lijevog koljena.

Stoper Manchester Uniteda zbog raznih problema s povredama je prošle sezone odigrao samo 11 utakmica u prvoj postavi ''crvenih vragova'' u engleskom prvenstvu. Ipak, 31-godišnji Ferdinand nadao se kako je, po dolasku engleske reprezentacije u Južnoafričku Republiku u četvrtak, ostavio sve probleme zdravstvene prirode iza sebe.

No, na njegovu žalost, kao i svih poklonika engleske reprezentacije, nije bilo tako. Ferdinand je zaradio povredu lijevog koljena na prvom treningu svoje selekcije u Južnoafričkoj Republici. Stradao je u posljednjim minutama treninga, u duelu s napadačem Aston Ville Emileom Heskeyjem, kako je javio BBC Radio 5.

Ferdinand će, tvrdi Sky Sports News, zbog povrede propustiti Svjetsko prvenstvo. Umjesto njega, mjesto u selekciji zauzat će stoper Tottenhama Michael Dawson. Talijanski stručnjak Fabio Capello, selektor engleske reprezentacije, ranije je potvrdio kako je Dawson dobio informaciju da bude spreman hitno doputovati u Južnoafričku Republiku, ukoliko se pokaže da Ferdinand neće biti u mogućnosti zaigrati na Mundijalu. Dawson je, podsjećamo, otpao s Capellovog proširenog popisa od 30 igrača za SP.

Rio Ferdinand odigrao je za englesku reprezentaciju 78 utakmica. Postigao je tri pogotka. Sudjelovao je na dva prethodna SP-a, 2002. i 2006. godine. Kapitensku vrpcu dobio je u februaru ove godine, nakon što je ona bila oduzeta Johnu Terryju zbog privatnog skandala.

Terry je, po svemu sudeći, ostao bez svog partnera u sredini obrane ''gordnog albiona''. Kao glavni kandidati za Ferdinandovo mjesto u prvoj ekipi kotiraju Ledley King i Jamie Carragher.

Engleska će, podsjetimo, prvu utakmicu na SP-u u C skupini odigrati 12. juna u Rustenburgu protiv SAD-a. Nakon toga će Capellovi odabranici igrati 18. lipnja protiv Alžira u Cape Townu, odnosno 23. juna protiv Slovenije u Port Elisabethu.