Anegdota s treninga
8

Ferdinand: Van Nistelrooy je vrištao na Ronalda, rekao mu je da ide u cirkus

K. H.
Ruud van Nistelrooy i Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Ruud van Nistelrooy i Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Bivši defanzivac Manchester Uniteda Rio Ferdinand ispričao je zanimljivu anegdotu s treninga Crvenih đavola kada se Ruud van Nistelrooy žestoko naljutio na tada mladog Cristiana Ronalda zbog izviđenja trikova s loptom.

Ronaldo je od 2003. do 2009. godine bio član Manchester Uniteda, a u ovom klubu afirmisao se u jednog od najboljih igrača svijeta. Ipak, na početku njegove karijere u Engleskoj nije sve bilo tako bajno, a Ferdinand je gostujući na televiziji BT Sport ispričao zanimljivu priču s jednog treninga.

"Ronaldo je volio lijepe poteze koji zabavljaju publiku, a na treninzima ih je stalno ponavljao i navikao je na udarce. Ruudu se to nije svidjelo jer je tada bio zvijezda kluba i čovjek koji je zabijao golove", rekao je Ferdinand i dalje otrkio:

"Na jednom treningu Ronaldo je bio na strani i radio sjajne driblinge, a Ruud je sve vrijeme čekao centaršut u 16 metara. Kada mu Ronaldo nije dodao, Ruud je poludio i počeo vrištati na njega. Govorio mu je da treba biti u cirkusu, a ne na nogometnom terenu, naljutio se i otišao s treninga. Ronaldu ništa nije bilo jasno, tada je imao samo 18 ili 19 godina."

Ruud van Nistelrooy za Manchester United igrao je u periodu od 2001. do 2006. godine, nakon čega je prešao u Real Madrid. Do kraja karijere igrao je još za HSV i Malagu, a karijeru je završio 2012. godine.