Dirnuo im je u "svetinju"
42

Ferdinand se zadesio u avionu s navijačima Arsenala pa ih provocirao putem razglasa

N. M.
Londonski Arsenal sutra u meču osmine finala Lige prvaka gostuje ekipi Porta u Portugalu, gdje će imati i podršku svojih navijača.

Navijači Topnika jutros su avionom otputovali na gostovanje na Dragao stadionu, a na istom letu se našao i legendarni nogometaš Manchester Uniteda Rio Ferdinand.

To nije moglo proći bez sitnih provokacija, a Ferdinand je u jednom trenutku odlučio iskoristiti razglas da "pecne" navijače Arsenala. Tada je odlučio prozvati njihovog ljubimca Bukaya Saku.

"Saka je fantastičan nogometaš, ali još uvijek nije svjetska klasa. Bit će jednog dana, ali nije još", rekao je u Ferdinand i nasmijao prisutne članove posade.

Saka je inače ponajbolji nogometaš Arsenala i prva zvijezda ekipe, neizostavan je i u udarnoj postavi reprezentacije Engleske, a Ferdinand se referirao na svoju nedavnu izjavu u kojoj je isto tvrdio u potpuno ozbiljnom tonu i tada razljutio navijače londonskog kluba.

Ove sezone Saka u Premierhipu ima 12 golova i 8 asistencija na 24 susreta, a fantastičan je i u Ligi prvaka sa 3 gola i 4 asistencije na 5 utakmica.

Inače, Ferdinand radi kao stručni komentator za jednu od britanskih televizija pa je najvjerovatnije to razlog njegovog putovanja u Portugal.

Duel Porta i Arsenala na rasporedu je u srijedu od 21 sat na Dragao stadionu u Portugalu.