Nogomet
0

Ferdinand odbija biti novi-stari engleski kapiten

Totalsport
Rio Ferdinand (Foto: AFP)
Rio Ferdinand (Foto: AFP)
Igrač Manchester Uniteda Rio Ferdinand, koji je prije ustoličenja Johna Terryja vršio dužnost kapitena engleske nogometne reprezentacije, odbio je ponovo preuzeti kapitensku traku.

Odmah po objavi informacije da je Engleski nogometni savez oduzeo Johnu Terryju kapitensku traku "gordog Albiona" na Otoku su krenule spekulacije o njegovom nasljedniku, a jedan od najspominjanijih je brzo otklonio takvu mogućnost.

"Ne želim biti engleski kapiten nakon posljednjih događaja. Potpuno sam usredotočen na igre u Manchester Unitedu, a budem li član reprezentacije na Euru, niko sretniji od mene, međutim, kapiten više ne želim biti", poručio je Rio Ferdinand, zbog čijeg je mlađeg brata, odnosno rasitičkih uvreda na račun njegovog mlađeg brata Antona, Terryju i razriješen dužnosti kapitena.

Engleski mediji u najuži krug favorita za njegovog nasljednika stavljaju kapitena Liverpoola Stevena Gerrarda, zatim još jednog igrača Chelseaja, Franka Lamparda, te veznjaka Tottenhama Scotta Parkera.

Informacijama iz engleskog nogometa dodajmo i da je "vrlo prigodno" iz kluba sa Stamford Bridgea stigla potvrda kako John Terry zbog povrede koljena neće konkurisati za nastup protiv Manchester Uniteda. Ovim putem je olakšan posao oko rukovanja igrača na početku susreta budući da je Rio Ferdinanda u znak solidarnosti s bratom prijetio odbiti pružanje ruke upravo "povrijeđenom" Terryju.