Spašava United
31

Ferdinand: Nismo vjerovali u njega, ali De Gea je najbolji golman na svijetu

Klix.ba
David De Gea (Foto: EPA-EFE)
David De Gea (Foto: EPA-EFE)
Bivši defanzivac Manchester Uniteda Rio Ferdinand prisjetio se dolaska golmana Davida de Geae u redove Crvenih đavola te je istakao da je španski čuvar mreže trenutno najbolji golman na svijetu.

Ferdinand je kazao da saigrači iz svlačionice nisu vjerovali u kvalitete De Gea kada je 2011. godine stigao u Manchester United, ali da je situacija sada potpuno drugačija.

"Kada je De Gea došao u Manchester United, saigrači iz svlačionice sumnjali su u njega. Bio je izuzetno mlad, a nama je u tom trenutku trebalo da pobjeđujemo svake godine. Razmišljali smo možemo li to postići s djetetom i neiskusnim golmanom koji je djelovao kao da mu nedostaje samopouzdanja, a pogledajte ga sada. To je znak nekoga ko je vrlo vrijedno radio kako bi postao to što jeste", kazao je Ferdinand, a potom nastavio:

"On je najbolji golman na svijetu, a kao takav, ne mora imati odbranu svakih deset minuta. On je uvijek koncentrisan, njegovi refleksi i brzina oduzimaju dah", završio je ovaj legendarni defanzivac.

Podsjećamo, David de Gea je bio najbolji pojedinac prve utakmice osmine finala Lige prvaka koja se u Andaluziji igrala između Seville i Manchester Uniteda, a zahvaljujući njegovim odbrana, ekipa Josea Mourinha u uzvratu treba pobjedu kako bi osigurali plasman u četvrtfinale najelitnijeg nogometnog takmičenja.

U ovoj sezoni Premiershipa, De Gea je na golu Manchester Uniteda primio 19 golova, što je najmanje u ligi, a u dosadašnjih 27 kola uspio je 16 puta sačuvati svoju mrežu.