Premiership
102

Fenomenalni Pukki nosio Norwich do velike pobjede protiv Manchester Cityja

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Norwicha nanijela je prvi poraz Manchester Cityju u ovoj sezoni, a oni su porazili Građane na svom stadionu rezultatom 3:2 u meču 5. kola engleskog Premiershipa.

Manchester City je od prve minute preuzeo kontrolu nad loptom, tražili su rupu u odbrani Norwicha, ali domaći u 18. minuti nakon kornera s desne strane stižu u vodstvo. Buendia je centrirao, a na pravom mjestu našao se McLean koji glavom pogađa za veliko slavlje na Carrow Roadu.

Deset minuta nakon toga, Norwich postiže drugi gol. Pukki se izborio za jednu loptu, nesebično je uposlio Cantwella kojem nije bilo teško postići gol za veliko vodstvo svog tima. Ipak, City je do poluvremena uspio smanjiti na 2:1, a strijelac pogotka bio je Aguero.

Na početku drugog poluvremena, Norwich postiže i treći gol. Buendia je asistirao do Pukkija, a Finac nastavlja nevjerovatnu formu i postiže šesti gol u ovoj sezoni čime je još jednom dokazao da se nalazi u životnoj formi.

Ekipa Pepa Guardiole nakon toga je svim silama krenula u napad prema golu domaćih, u igru je ušao i De Bruyne koji je meč počeo s klupe, ali Građani jednostavno nisu imali pravi lijek za odličnu odbranu Norwicha. Ipak, Rodri u 88. minuti postiže drugi gol i vraća svoj tim u meč, a do kraja meča Građani su svim silama pokušavali doći do još jednog gola i osvajanja eventualno jednog boda, no u tome nisu uspjeli.

Ovo je za Manchester City prvi poraz u ovoj sezoni i sada zaostaju pet bodova za Liverpoolom.