Odbijaju treniranje
23

Fenomen Barceloninih transfera: Od Fabregasa do Neymara, praksa je identična

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Brazilac Neymar samo je jedan u nizu nogometaša koji se uoči transfera u Barcelonu nije pojavio na prvom klupskom treningu u novoj sezoni.

Neymar je trenutno igrač PSG-a i Parižani imaju puna upravljačka prava kada je on u pitanju, no i bez obzira na to, Brazilac je odlučio prekršiti klupsku disciplinu i nije se pojavio na prvom treningu kluba u novoj sezoni.

Već sedmicama se piše o tome da je Neymar faktički dogovorio povratak u Barcelonu i da je ostalo samo da se dva kluba dogovore oko uslova transfera, a kada katalonski klub pod svaku cijenu naumi dovesti igrača, onda je odbijanje dolaska na prvi trening praksa koju već godinama rade.

Tako je još davne 2011. godine kapiten Arsenala Cesc Fabregas odbio da se pojavi na treningu Topnika jer je želio da se vrati u Barcelonu, a identičnu stvar napravili su Ousmane Dembele i Phillipe Coutinho kada su dogovorili lične uslove s katalonskim klubom.

Posljednji u nizu koji su slijedili ovu praksu su francuski napadač Antoine Griezmann i Brazilac Neymar, a obojica su odbila da se pojave na prvom treningu svojih klubova, Atletico Madrida i PSG-a, jer u što je bržem roku žele da kompletiraju transfer u Barcelonu.