Euroliga
11

Fenerbahče u drami pobijedio Crvenu zvezdu, prekinut veliki niz Anadolu Efesa

K. H.
Foto: Fenerbahce BEKO/Twitter
Foto: Fenerbahce BEKO/Twitter
Košarkaši Fenerbahčea pobijedili su Crvenu zvezdu u meču 27. kola Eurolige rezultatom 66:63 na domaćem terenu te tako upisali 13. pobjedu ove sezone.

Domaći tim puno bolje je otvorio meč i odmah na početku stigli su do osam poena razlike (10:2), no Crvena zvezda se brzo vratila i na prvu pauzu se otišlo s prednošću Fenera od 22:20. Turski tim je i u drugoj dionici čuvao stečenu prednost, a na pauzu je otišao s vodstvom od četiri poena. Bilo je 41:37.

U trećoj dionici postignuta su samo 24 poena, pri čemu su nešto bolji bili košarkaši Crvene zvezde koji su anulirali prednost domaćeg tima, no u posljednjojh četvrtini uz podršku domaćih navijača Fenerbahče je imao više koncentracije i na kraju je upisao pobjedu.

Najefikasniji igrači u gostujućem timu bili su Brown i Punter koji su ubacili po 14 poena, a u domaćem timu istakao se Kalinić koji je ubacio 10 poena.

U ostalim mečevima, Barcelona je kao gost pobijedila Albu u Berlinu rezultatom 84:80, dok je Maccabi pobijedio lidera Anadolu Efes na domaćem terenu 77:75, čime su prekinuli njihov niz od 11 uzastopnih pobjeda u Euroligi. U posljednjem meču, Baskonia je kao gost pobijedila Bayern rezultatom 80:71.

Tabela: