Preokret u nastavku
86

Fenerbahče slavio u haotičnoj utakmici, Džeko majstorskim driblingom izborio isključenje rivala

D. P.
Džeko je probacio kroz noge protivniku i izborio isključenje (Foto: Screenshot)
Džeko je probacio kroz noge protivniku i izborio isključenje (Foto: Screenshot)
Nogometaši Fenerbahčea uspjeli su savladati Pendikspor rezultatom 4:1 u vrlo dramatičnoj utakmici odigranoj u 29. kolu turske Superlige.

Nakon što je jučer Galatasaray slavio u svom duelu, pobjegao je na pet bodova prednosti svom najvećem rivalu i Fenerbahče ostavio bez prava na kiks u borbi za titulu. No, danas je Fener naletio na vrlo inspirisanog i borbenog rivala.

Od starta utakmice bilo je mnogo tenzija na obje strane, kartona i obračuna igrača. Tako je naš Edin Džeko završio u zavojima na glavi nakon udarca kojeg je dobio u skoku, ali je zaradio i žuti karton u ranoj fazi utakmice jer je završio u manjem obračunu s golmanom gostiju.

U takvoj konstalaciji snaga gosti su došli u vodstvo, a pogodio je Halil Akbunar u 30. minuti. Rezultatom 1:0 za Pendikspor otišlo se na odmor.

Nastavak donosi veliku ofanzivu domaćeg tima, koja se na kraju isplatila, ali i teže od očekivanog.

Za 1:1 fantastičan gol u 59. minuti s distance postiže Hakan Mert Yandas, a onda je ključni detalj viđen u 71. minuti.

Edin Džeko je napravio sjajan dribling, probacio Welintonu kroz noge, a ovaj ga ruši i dobija drugi žuti karton. Isključenje je Fenerbahče brzo iskoristio.

Igrao se 87. minut kada je dosuđen penal za domaći tim, a za 2:1 pogađa Michy Batshuayi i tada je krenuo pravi raspad gostujućeg Pendikspora. Gosti su zaradili još jedno isključenje i primili dva gola u nadoknadi.

Potop gostiju priredili su Ferdi Kardioglu i Irfan Can Kahveci za konačnih 4:1.

Meč je okončan sa 15 žutih i dva crvena kartona u igri, te isključenjem gostujućeg trenera. Rade Krunić je u domaćem timu odigrao cijeli meč, dok je Džeko zamijenjen u nadokandi.

Rezultat i strijelci:

Fenerbahče - Pendikspor 4:1 (Yandas 59', Batshuayi 87', Kadioglu 90+4', Kahveci 90+9' / Akbunar 30')

Tabela: