Prosuli bodove
80

Fenerbahče napravio veliki kiks u borbi za titulu, Džeko ljutito reagovao zbog izmjene

N. M.
Džekina gestikulacija nakon izmjene (Foto: Screenshot)
Džekina gestikulacija nakon izmjene (Foto: Screenshot)
Nogometaši Fenerbahčea napravili su veliki kiks u 21. kolu turske Super lige, pošto na domaćem terenu nisu uspjeli savladati Samsunspor. Bilo je 1:1.
Poveo je Fener nakon sjajne akcije u 12. minuti, a tada je Dušan Tadić asistirao za Irfana Cana Kahvecija koji pogađa za 1:0.

U prvom poluvremenu je i Edin Džeko imao tri lijepe prilike, ali nije ih uspio iskoristiti jer je dva puta loptu poslao preko gola, a jednom ga je zaustavio golman gostiju.



Do poravnanja je Samsunspor stigao na nevjerovatan način u 62. minuti, kada je postignut sjajan gol iz slobodnjaka.

Dosuđen je slobodan udarac potpuno iskosa s desne strane, golman Livaković je, kao i svi, očekivao centaršut, ali Kilinc šutira i postiže fantastičan gol za 1:1.


Nakon toga je trener Fenera Ismail Kartal napravio neočekivan potez i iz igre u 71. minuti povukao Džeku, dok je ekipa jurila gol za pobjedu. Umjesto Dijamanta je na teren poslao Michyja Batshuayija, a tada je Džeko prilično ljutito reagovao gestikulacijom ka treneru.



Situaciju pogledajte na ovom linku.

Imao je u finišu meča Fener nekoliko dobrih prilika da dođe do pobjedonosnog gola, ali najbolju šansu je imao Samsun u 94. minuti kada je Livaković spasio domaće poraza. Ostalo je 1:1.

Nastup je u dresu General upisao i Rade Krunić, koji je u igru ušao u 87. minuti zamijenivši Freda

Fener je tako dao priliku Galatasarayu da se poravna s njim na vrhu tabele jer je uoči ovog kola imao dva boda više od ljutog rivala. Galata svoj meč igra od 17:30 protiv Trabzonspora i ako pobijedi imat će 54 boda, koliko i Fener.

Rezultat i strijelci:



Fenerbahče - Samsunspor 1:1 (Kahveci 12' / Kilinc 67')

Tabela: