Dugo na radaru
61

Fenerbahče najavljuje veliki povratak, prva i najveća želja je dovođenje Edina Višće

Klix.ba
Edin Višća (Foto: N. G./Klix.ba)
Edin Višća (Foto: N. G./Klix.ba)
Ekipa Fenerbahčea svim silama će pokušati dovesti bh. reprezentativca Edina Višću u svoje redove nakon kraja tekuće sezone, pišu turski mediji.

Višća se već godinama nalazi na vrhu liste želja ovog kluba, ali iako je bilo kontakta između Fenerbahčea i Bašakšehira, transfer nikada nije realizovan i čelnici Fenera tokom ljetnog prijelaznog roka pokušat će još jednom dovesti ovog bivšeg nogometaša Željezničara.

Sjajni krilni napadač jedan je od najboljih igrača u turskoj Superligi, a ove sezone postigao je devet pogodaka i upisao je 12 asistencija te je jedan od najzaslužnijih igrača što se Bašakšehir nalazi na prvom mjestu na tabeli i što je glavni favorit za osvajanje titule prvaka.

Turski mediji ranije su pisali o tome da za Višću postoji interes iz Španije i Italije, ali Fenerbahče već godinama ima ogromnu želju da dovede omalenog krilnog napadača u svoje redove i posljednji i vrlo vjerovatno finansijski najbolji pokušaj trebao bi biti tokom ljetnog prijelaznog roka.

Bašakšehir je trenutno prvi na tabeli Superlige sa 58 osvojenih bodova, šest više od Galatasarayja koji je na drugom mjestu i ove dvije ekipe vodit će veliku borbu za titulu prvaka do kraja sezone. S druge strane, Fenerbahče je tek na 13. mjestu sa samo 31 osvojenim bodom i klub je nakon niza loših transfera odigrao jednu od najlošijih sezona u novijoj historiji.

Upravo zbog toga, sljedeće sezone žele dovesti prava pojačanja koja će Fener vratiti u vrh turskog nogometa, a dolazak Višće svakako bi bio veliki korak ka tome.