Vanredna sjednica
9

Fenerbahče konačno donio odluku o istupanju iz lige, izabrali su "solomonsko" rješenje

H. H.
Igrači Fenera predvođeni Džekom su poručili da se žele boriti za trofeje (Foto: EPA-EFE)
Igrači Fenera predvođeni Džekom su poručili da se žele boriti za trofeje (Foto: EPA-EFE)
Vanredna sjednica skupštine Fenerbahčea održana je danas na kojoj je turski klub prolongirao odluku o istupanju iz lige.

Sinoć je predsjednik Fenerbahčea Ali Koc okupio sve nogometaše na sastanku jer je želio čuti i njihovo mišljenje o istupanju iz lige, a danas su skupštinari raspravljali na sjednici održanoj na stadionu Sukru Saracoglu pred oko 25.000 članova kluba.

Na kraju, predsjednik Fenerbahčea Ali Koc poručio je da će se o odluci raspravljati na narednoj generalnoj skupštini i da za sada ostaju u takmičenju.

"Ostavljamo pitanje istupanja iz lige do sljedeće generalne skupštine za tri mjeseca. U svim našim raspravama, najmanje preferirana opcija je bila istupanje iz lige. Razlog nije ni legalan ni sportski. Zbog toga ostavljamo otvorenim ovo pitanje do naredne skupštine", poruka je Alija Koca.

Osim toga, Koc je najavio da će predstojeće finale Superkupa protiv Galatasaraya koje je na programu u nedjelju igrati s juniorskim sastavom ukoliko im to omoući Nogometni savez Turske.

"Imamo dvije opcije, jedna je da uopće ne igramo utakmicu Superkupa, a druga je da igramo sa U19 timom. Na našim sastancima se govorilo da ako treba donijeti radikalnu odluku, treba početi od Superkupa. Navijače pozivam da ne idu na utakmicu Superkupa", kazao je prvi čovjek Fenera.

Inače, kapiten Edin Džeko je na sinoćnjem sastanku poručio kako su igrači svjesni nepravde koja se čini Fenerbahčeu, ali su istakli da su ih dešavanja u Trabzonu dodatno ojačala i ujedinila, te da su odlučni da osvoje titulu ove sezone.

Podsjetimo, ideja o istupanju iz lige se pojavila nakon skandaloznih dešavanja na kraju utakmice Trabzonspora i Fenerbahčea kada su navijači domaćeg tima utrčali na teren i fizički nasrnuli na igrače gostujućeg tima.