Mujakić dominantan
48

Fenerbahče doživio katastrofu u Kupu, Džeko nije dobio ni minut na terenu

D. P.
Krunić je igrao 45 minuta (Foto: Fenerbahče SK)
Krunić je igrao 45 minuta (Foto: Fenerbahče SK)
Nogometaši Fenerbahčea ispali su iz Kupa Turske porazom od Ankaragučua, a bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko nije odigrao ni minut večeras.

Četvrtfinale Kupa Turske nogometaši Fenerbahčea žele što prije zaboraviti. Stigli su na gostovanje Ankaragučuu kao veliki favoriti, no poraženi su rezultatom 3:0 i tako se prerano oprostili od takmičenja.

Trener Ismail Kartal odlučio je izmijeniti skoro cijeli sastav od onoga koji igra ligaško takmičenje, a to se pokazalo kao katastrofalna odluka. Zamjene u ekipi Fenerbahčea nisu se pokazale kao dobra opcija.

Već u 10. minuti Olimpiu Morutan postiže lijep gol za vodstvo domaćina, da bi u 33. minuti Anastasios Chatzigiovannis pogodio za 2:0 nakon kontre i sjajnog šuta. Rezultatom 2:0 otišlo se na odmor.

Trener Fenerbahčea radi trostruku izmjenu na poluvremenu, ali Džeku nije uveo. To nije učinio i nakon naredne dvije izmjene, tako da je kapiten Fenerbahčea i reprezentacije BiH ostao nezamijenjen, iako ekipa nije imala pozitivan rezultat.

U nastavku je poništen gol nakon VAR pregleda Mertu Cetinu za 3:0, ali je taj rezultat postavljen minut prije kraja. Pogodio je Garry Rodrigues i odveo svoj tim u polufinale Kupa.

U domaćem timu cijeli meč je sjajno odigrao Nihad Mujakić i bio neprolazan za napadače Fenerbahčea, dok je kod gostiju prvih 45 minuta odigrao Rade Krunić.

Tako se Fenerbahče ranije od očekivanog oprostio od borbe za trofej u Kupu. Nema dileme da će Džeko započeti već u narednom ligaškom meču protiv Hataya.